001JTLOGO  fotoTEHNfasade small

 LV 

  EN 

 

 


ESF - 8.3.4

„Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (8.3.4.0/16/I/001)

 
Projekts PUMPURS turpinās 2020./2021.mācību gadā

ESFprojekts8.3.4

2020/2021. mācību gada 1.semestrī Jelgavas Tehnikuma pedagogi sagatavoja 76 Individuālā atbalsta plānu izglītības iestādes jauniešiem. Ārkārtas situācijas laikā, kas tika izsludināta saistībā ar Covid-19 pandēmiju, jauniešiem mācības tika nodrošinātas attālināti un atbalstu ēdināšanai bija iespējams saņemt pārtikas paku veidā. Pārtikas paku komplektēšanu nodrošināja ēdināšanas uzņēmums SIA “Rosi-9”, kas pārtikas pakās uz Ziemassvētkiem iekļāva gan izejvielas pīrāgu cepšanai gan parūpējās arī par kādu našķi. Jauniešu atbalsta vajadzības nav mainījušās – tās ir individuālās konsultācijas mācību priekšmetos, kuros neveicas tik labi kā gribētos un ekonomiskais atbalsts ēdināšanas, transporta un dienesta viesnīcas izdevumu segšanai. Covid -19 pandēmija, diemžēl, ir atstājusi iespaidu arī uz projekta plānotajām un faktiski ieviešamajām aktivitātēm – klātienes konsultācijas bija pieejamas tikai mācību gada sākumā.    

Informācija sagatavota 2020.gada 15.decembrī 

 
Projekts PUMPURS turpinās arī ārkārtas situācijas laikā

ESFprojekts8.3.4

2019/2020. mācību gada 2.semestrī Jelgavas Tehnikuma pedagogi sagatavoja 151 Individuālā atbalsta plānu izglītības iestādes jauniešiem. Ārkārtas situācijas laikā, kas tika izsludināta saistībā ar COVID-19 pandēmiju, jauniešiem mācības tika nodrošinātas attālināti un atbalstu ēdināšanai bija iespējams saņemt pārtikas paku veidā. Pārtikas paku komplektēšanu nodrošināja ēdināšanas uzņēmums SIA “Rosi-9”, kas pārtikas pakās iekļāva gan miltu un makaronu izstrādājumus, piena produktus gan parūpējās par to, lai jaunieši saņemtu arī kādu augli.      

Informācija sagatavota 2020.gada 15. aprīlī

 
Mafini Jelgavas Tehnikumā

ESFprojekts8.3.4

2020. gada 23.janvārī dienesta viesnīcā notika mafinu cepšanas pēcpusdiena. Tika piedvātas vairākas garšu variācijas, silta tēja bez ierobežojuma un iespēja arī iemācīties ko jaunu. Paldies Mudītei Bīmanei un Zemgales NVO centram par praktisko vadīšanu un ierosināšanu. Tiek plānots arī nakošais pasākums, ierosinājumus nākošajiem kulinārijas izstrādājumiem var iesniegt projekti.jelgavastehnikums@gmail.com.

 

 
Jauniešu iniciatīvu projekts “Kopā mēs varam”

ESFprojekts8.3.4

Jelgavas Tehnikums kopā Zemgales NVO centru 2019/2020. mācību gadā īsteno jauniešu iniciatīvu projektu “Kopā mēs varam”. Septembrī notika grupu saliedēšanas aktivitātes 1. kursu audzēkņiem oktobrī uzsākām kulinārijas darbnīcu aktivitātes. 28. oktobrī notika lietuviešu un igauņu ēdienu pēcpusdiena, ko vadīja brīvprātīgie no kaimiņvalstīm Marge Hein no Igaunijas un Živile Kaziukioniene no Lietuvas. Igauņu kaimiņi gatavoja kartupeļu-putraimu biezputru ar ceptu cauraudzīti un sīpolu rozītēm, desertā mēs garšojām kamas krēmu ar zemenēm. Viesi stāstīja, ka pamatēdiens- biezputra ir bijusi galdā vai ik katrā igauņu ģimenē jau no seniem laikiem, bet gaļa vairāk bijis svētku ēdiens. Veselīgie kamas milti sastāv no rupji maltiem un grauzdētiem kviešiem, miežiem, rudziem un zirņiem, un ir ļoti veselīgi. Lietuvieši cepa savas tradicionālās kartupeļu pankūkas. Atnākušie  dalībnieki bija ieinteresēti sadarboties, labprāt komunicēja ar viesiem, piedalījās ēdienu gatavošanā un dziedāja latviešu tautas dziesmas. Projekta finansējums tiek nodrošināts no Eiropas Sociālā fonda, īstenojot projektu “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai”.

Informācija sagatavota 2019.gada 16.decembrī    

 
« SākumsIepriekšējā123NākamāBeigas »

1 lapa no 3

Copyright www.jelgavastehnikums.lv 2005-2020